3η Αιμοδοσία Αγάπης Cosmos : 45 τετραγωνικά σταγόνα προσφοράς και ζωής!

Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΟΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, διοργανώνουν για τρίτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, με τίτλο “3η Αιμοδοσία Αγάπης”.
Συνδιοργανωτές είναι η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Δήμος Καλαμάτας και οι επιχειρήσεις: εκπαιδευτήρια Μπουγά – εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Αρχικός στόχος της εταιρίας, ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη είναι στα πλαίσια της εκδήλωσης να δημιουργηθεί ένα έργο, ώστε να μείνει στην πόλη και μέσω αυτού να μεταδίδεται το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.Έτσι μέσω του τμήματος Marketing της εταιρίας μας στήθηκε το Project της σταγόνας.

Η σταγόνα αίματοςείναι ένα Puzzle με διάσταση 10 μέτρα ύψος επί 4,5 μέτρα πλάτος με την έγχρωμη αποτύπωση μιας χαμογελαστής φάτσας.

 

Για την υλοποίηση του Project χρειάστηκαν αρκετές ώρες γραφιστικής, τεχνολογικής αλλά και χειρωνακτικής εργασίας. Την ιδέα άμεσα αγκάλιασαν τόσο ο Δήμος Καλαμάτας όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η σταγόνα για να έρθει και να γίνει πράξη χρειάστηκε την στήριξη επιχειρήσεων εμπορίας ξύλου, μετάλλων, χρωμάτων, τεχνιτών επαγγελματιών και εθελοντικής εργασίας για την κατασκευή και συναρμολόγηση της.

Την επιμέλεια για την προμήθεια της ξυλείας, τον σχεδιασμό και την τέλεια κοπή του Puzzle ανέλαβε η Κ.&Ν. Βλαχονικολός Ο.Ε. – “Gift&Design”, όπου έκοψε με τα μηχανήματα Laser τα 45 τετραγωνικά ξύλου σε 165 τεμάχια puzzle διαστάσεων 60x50cm.Το μεταλλικό μέρος της σταγόνας καθώς και η κοπή σε plasma είναι μια προσφορά της εταιρίας Αφοί Πέτρου Ηλιόπουλοι “ΗΛΙΟΜΕΤΑΛ”. Για την εφαρμογή και συναρμολόγηση των μεταλλικών μερών εργάστηκαν αρκετές ημέρες οι τεχνικοί της εταιρίας Διονύσης Πανόπουλος – “MetalGroup”.

Για τις ανάγκες της επικόλλησης του ξύλου, καθώς και της βαφής του, η εταιρία “ΣΑΡΕΛΑΣ” προσέφερε δωρεάν όλα τα υλικά. Η εταιρία “ANTITYPON”εκτύπωσε όλα τα ψηφιακά μέρη της σταγόνας. Με την απλόχερη αγάπη τους τα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ” μέσω των μαθητών τους ανέλαβαν το βάψιμο της σταγόνας. Μετά την συναρμολόγηση της, εταιρία ειδικών μεταφορών θα αναλάβει την μεταφορά και ανύψωση της σταγόνας.

Τέλος, η εταιρία “DroneGr”θα μαγνητοσκοπήσει όλη την διαδικασία συναρμολόγησης της σταγόνας με επίγεια και εναέρια μέσα.

Επίσης, στη κοινωνική εκδήλωση προσφοράς συμμετέχουν ενεργά προσφέροντας, οι επιχειρήσεις ΘΑΡΡΟΣ News, Best Tv, MessiniaLive, EnterMessinia, Έμφασις 91,8, SportstoNoto καθώς και Deli, Εργαστήρι Χριστόπουλος, Free Motion, ΑΓΩΓΗ και ReactionGym.

Η σταγόνα αίματος θα φέρει επάνω της το μήνυμα “ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ” καθώς και πλαίσιο με όλους τους συντελεστές που βοήθησαν για την υλοποίηση της.

Επιθυμία της εταιρίας μας, είναι η σταγόνα να τοποθετηθεί σε ένα δημόσιο κτήριο με σκοπό να περνά καθημερινά το σημαντικό μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, από τις 10:00 π.μ., η σταγόνα θα αρχίσει να παίρνει μορφή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

 

Η 3η αιμοδοσίας Αγάπης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 10:00 πμ έως 2:30 μμ και 5:30 μμ έως 8:30 μμ εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής…ας μοιραστούμε την ευκαιρία για ζωή!