3η Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ Βλαχονικολός & Σια ΟΕ και ο σύλλογος εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας, μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και τις εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνουν για τρίτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος με τίτλο ‘’3η Αιμοδοσία Αγάπης’’.

 

Μια πρωτοβουλία με άρωμα αγάπης για τον Εθελοντισμό, άρωμα αγάπης για την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 10:00 πμ έως 14:30 μμ και 17:30 μμ έως 20:30 μμ εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση η διοίκηση και το προσωπικό των καταστημάτων COSMOSθα κάνουν την έναρξη για την εθελοντική αιμοδοσία.

Μία εκδήλωση θεσμός που προωθεί την έννοια του Εθελοντισμού και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την διάδοσή της.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :

-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
– Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.
– Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα παρίσταται ο Ιατρός Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Τσιμικλής Σταύρος, η κα Καπόγλη Αγγελική Επιμελήτρια Α’ καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης “Αιμοδοσία Αγάπης” το cafe Deli θα στύβει φρέσκους χυμούς εντός του καταστήματος και το Εργαστήρι Χριστόπουλοςθα προσφέρει στον κάθε εθελοντή μπάρες ενέργειας.