4η Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 4η Αιμοδοσία Αγάπης από τα COSMOS Καλαμάτας 

 

Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΟΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, διοργανώνουν για τέταρτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, με τίτλο «4η Αιμοδοσία Αγάπης». Συνδιοργανωτές είναι η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας

Η 4η Αιμοδοσίας Αγάπης, μία εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη, φέρει το μήνυμα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ».

Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα είναι παρόν ο Ιατρός Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Τσιμικλής Σταύρος, η Καπόγλη Αγγελική Επιμελήτρια Α’ καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Η 4η Αιμοδοσίας Αγάπης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 πμ έως 2:30 μμ και 5:30 μμ έως 8:30 μμ εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Μετά την “Αιμοδοσία Αγάπης” το cafe Deli θα στύβει φρέσκους χυμούς εντός του καταστήματος, το Εργαστήρι Χριστόπουλος θα προσφέρει μπάρες ενέργειας και το ΙΕΚ Αλφα θα μοιράζει στον κάθε εθελοντή snack.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :

-Κάθε άνθρωπος, άνδρας η γυναίκα, 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
– Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα.
– Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής…ας μοιραστούμε την ευκαιρία για ζωή!