5η Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS

Χάρισε Ζωή! Ένας δε φτάνει, Χρειάζονται πολλοί.

Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΟΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, διοργανώνουν για πέμπτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία εντός του εμπορικού καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, με τίτλο «5η Αιμοδοσία Αγάπης». Συνδιοργανωτής είναι και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η 5η Αιμοδοσίας Αγάπης είναι μία εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και φέρει το μήνυμα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μεταδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο καθώς και η ιδέα της εθελοντικής προσφοράς του αίματος. Σημαντικό είναι να αυξηθούν οι φιάλες αίματος, οι φιάλες προσφοράς για την ΖΩΗ!

Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα είναι παρόν ο Ιατρός Διευθυντής τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Τσιμικλής Σταύρος, η κα Καπόγλη Αγγελική Επιμελήτρια Α’ καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Η 5η Αιμοδοσίας Αγάπης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ έως 13:30 μμ και 17:00 μμ έως 20:00 μμ εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Μετά την “Αιμοδοσία Αγάπης”, προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, το cafe Deli θα στύβει φρέσκους χυμούς εντός του καταστήματος, το Εργαστήρι Χριστόπουλος θα προσφέρει μπάρες ενέργειας και το καφέ-μπαρ PLATEA θα είναι μαζί μας με κρύα αλμυρά μπριός.

 • Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :
  -Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
  -Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
  -Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
  – Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
  -Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιαδήποτε ενόχληση.
  – Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

#5ηΑιμοδοσίαΑγάπηςCOSMOS #COSMOS #Kalamata

Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής…

Γίνε κι εσύ εθελοντής, Μη μένεις θεατής!