6η Αιμοδοσία Αγάπης COSMOS 2019

«Χάρισε λίγο από το χρόνο σου! Χάρισε Ζωή!»
«Γίνε εθελοντής Αιμοδότης!»

Στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης η Δημ. Βλαχονικολός & Σία ΙΚΕ και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών COSMOS Καλαμάτας μέσω των καταστημάτων COSMOS Καλαμάτας διοργανώνουν για έκτη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας (Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας), εντός του εμπορικού καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, με τίτλο «6η Αιμοδοσία Αγάπης». Συνδιοργανωτές είναι η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας.

Η 6η Αιμοδοσία Αγάπης φέρει το μήνυμα « ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ».

Η 6η Αιμοδοσία Αγάπης είναι μία εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη.. είναι μία πράξη αγάπης για τους άλλους και για τον εαυτό μας!
Στόχος της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι να μεταδοθεί το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο καθώς και η ιδέα της εθελοντικής προσφοράς του αίματος. Σημαντικό είναι να αυξηθούν οι φιάλες αίματος, οι φιάλες προσφοράς για την ΖΩΗ!

 « Ό,τι ομάδα αίματος κι αν είσαι,  Μοίρασε Ζωή , Μοίρασε Ελπίδα! »

Στη Εθελοντική Αιμοδοσία θα είναι παρόν ο Ιατρός Διευθυντής τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κος Τσιμικλής Σταύρος, η κα Καπόγλη Αγγελική Επιμελήτρια Α’ καθώς και Νοσηλεύτριες του Τμήματος Αιμοδοσίας.

Η 6η «Αιμοδοσία Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00 πμ έως 13:30 μμ και 17:00 μμ έως 20:00 μμ εντός του καταστήματος COSMOS, στην Ιατροπούλου 20 & Πλατεία Βασ. Γεωργίου, στην κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.


Στον χώρο της Αιμοδοσίας θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι και εθελοντές του Συλλόγου Αιμοδοτών «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για να συμβάλλει και αυτός με τη σειρά του στην αξία του εθελοντισμού. Μετά την Αιμοδοσία, το cafe Deli θα στύβει χυμούς από φρέσκα φρούτα εντός του καταστήματος, προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες και παράλληλα το Εργαστήρι Χριστόπουλος θα προσφέρει μπάρες ενέργειας από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Για την συμμετοχή σας στην Εθελοντική Αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής :

-Κάθε άνθρωπος , άνδρας η γυναίκα , 18-62 μπορεί να λάβει μέρος σε αιμοδοσία με απαραίτητα προϋπόθεση να είναι υγιής.
-Συμπληρώνοντας το έντυπο αιμοδοσίας υπεύθυνος Ιατρός ελέγχει τον υποψήφιο αιμοδότη για το αν πληροί τις προϋποθέσεις.
-Πριν από την αιμοληψία ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει τουλάχιστον από το προηγούμενο βράδυ αλκοόλ, να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα.
– Η αιμοδοσία διαρκεί 5 – 10 λεπτά.
-Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιαδήποτε ενόχληση.
– Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής…Γίνε κι εσύ εθελοντής, Μη μένεις θεατής!

#6ηΑιμοδοσίαΑγάπηςCOSMOS #COSMOS #Kalamata