Μια μαγευτική διαδρομή προς την κορυφή του Ταϋγέτου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Καλαμάτας και η The North Face, σε συνεργασία με την εκδρομική εταιρία Climb Up , διοργάνωσαν ορεινή πεζοπορία προς την κορυφή του Ταϋγέτου, μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει  στο μυαλό όλων.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου, στα 2.407 μέτρα.
Η πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε με ένα μπλουζάκι Τhe North Face που δόθηκε ως αναμνηστικό στους  συμμετέχοντες, από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, από τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Καλαμάτας .

Το πρόγραμμα καθ όλη την διάρκεια του διημέρου κύλησε με απόλυτη ακρίβεια. Η αναχώρηση από το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης πραγματοποιήθηκε στις 04:00 ενώ μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά όλη η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή με αποτέλεσμα όλοι να δουν και να απολαύσουν την ανατολή αλλά και το φαινόμενο της πυραμίδας.
Ο καιρός την Κυριακή κατά την διάρκεια της ανάβασης αλλά και της παραμονής μας στην κορυφή ήταν εξαιρετικός.
Στην επιστροφή μας στο καταφύγιο περίμενε ο κ.Βαγγέλης, υπεύθυνος του καταφυγίου του ΕΟΣ Σπάρτης αλλά και δημιουργός της υπέροχης φασολάδας που όλοι απολαύσαμε.

Θα θέλαμε και πάλι, να ευχαριστήσουμε, όλους τους συμμετέχοντες στο event, φυσικά την εταιρεία the North Face που μας παρείχε τον outdoor εξοπλισμό, την εκδρομική εταιρεία Climb Up και τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  του παραρτήματος Λακωνίας, για την πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής εμπειρίας.

Στόχος μας είναι να επαναληφθεί μια αντίστοιχη δράση με σκοπό να αναδείξουμε τις Outdoor δραστηριότητες και να δώσουμε το κίνητρο σε όλο και  περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές της Μεσσηνίας. 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι και γιατί όχι για μια επική χειμερινή ανάβαση.