Μοναδική εμπειρία η ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Καλαμάτας και η The North Face, σε συνεργασία με την εκδρομική εταιρία Climb Up , διοργάνωσαν ορεινή πεζοπορία προς την κορυφή του Ταϋγέτου, μια αξέχαστη εμπειρία που θα μείνει  στο μυαλό όλων.

Με την στήριξη της εταιρίας Τhe North Face και με συντονιστή της αποστολής τον έμπειρο εκπαιδευτή της Climb Up κ. Γιώργο Μάλαμα, τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  και την συμμετοχή 35 ατόμων,  το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου από το κατάστημα COSMOS Outlet στην Νέα Είσοδο Καλαμάτας ξεκίνησε η πορεία προς την κορυφή.  Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την μέρα και σε συνδυασμό του ότι πάνω απο 65% των συμμετεχόντων ήταν αρχάριοι, δίχως εμπειρία βουνού, πάρθηκε η απόφαση για διανυκτέρευση στα 1550μ,  στο εξωτερικό χώρο του καταφυγίου του Εθνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης.
Με εγερτήριο στις 4:00 πμ και έναρξη πεζοπορίας  στις 04:30 πμ φτάσαμε στην κορυφή στις 7:30 το πρωί, αντικρίζονταν μια μοναδική θέα. Η κούραση ήταν μεγάλη, η αποζημίωση όμως ήρθε γρήγορα , όταν στην ανατολή του ήλιου συνέβη ένα από τα ομορφότερα θεάματα της Ελληνικής φύσης. O καθαρός σχηματισμός μιας τέλειας πυραμίδας μέσα στον Μεσσηνιακό κόλπο, η ακριβή ισόπλευρη τριγωνική σκιά της κορυφής του βουνού. – φαινόμενο της πυραμίδας-.
Η όμορφη αυτή πορεία έκλεισε με ένα ωραίο πιάτο φαγητού στο καταφύγιο και παράλληλα δόθηκαν από ένα μπλουζάκι Τhe North Face  ως αναμνηστικό στους  συμμετέχοντες, από τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Καλαμάτας .

Θα θέλαμε και πάλι, να ευχαριστήσουμε, όλους τους συμμετέχοντες στο event, φυσικά την εταιρεία the North Face που μας παρείχε τον outdoor εξοπλισμό, την εκδρομική εταιρεία Climb Up και τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  του παραρτήματος Μεσσηνίας, για την πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής εμπειρίας.

Στόχος μας είναι να επαναληφθεί μια αντίστοιχη δράση με σκοπό να αναδείξουμε τις Outdoor δραστηριότητες και να δώσουμε το κίνητρο σε όλο κα περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές της Μεσσηνίας.