Το τμήμα σχεδιασμού/marketing της Quiksilver εμπνέεται από την πόλη της Καλαμάτας.

Λίγα λόγια για την Quiksilver

Η Quiksilver με έδρα την Αυστραλία και ιδρυτές της τους AlanGreen και JohnLaw ξεκίνησε το 1969 συνδυάζοντας την εφαρμογή και την μόδα, κατασκευάζοντας ρούχα για τους λάτρεις των βουνών και της θάλασσας. H Εταιρεία απασχολεί  1069 εργαζόμενους. Η χρηματιστηριακή της αξία,  παρ όλο που οι ρίζες της  Quiksilver  εξακολουθούν να παραμένουν στο βουνό και στην θάλασσα , έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η κορυφαία εταιρεία που συμβάλει στον τρόπο ζωής των νέων και της πολιτιστικής κουλτούρας στην αθλητική αγορά.

Η Quiksilver έχει μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σειρά υλικών , εκτυπώσεων και τεχνολογιών σε όλα της τα προϊόντα.

Εκτός από τα BoardShorts (βερμούδες θαλάσσης) σχεδιάζει και παράγει μια ολόκληρη σειρά ρούχων και παπουτσιών για lifestyle ντύσιμο καθώς και ρούχα χιονιού, τα οποία διαθέτει στην παγκόσμια αγορά.

Η ομάδα των καλύτερων αθλητών της Quiksilver έχουν γίνει πρότυπα σε όλο τον κόσμο. Αποστολή αυτής της ομάδας είναι να εμπνεύσει την νεολαία και την πρόοδο μιας και όλος ο κόσμος εξελίσσεται.

The Boardriders Foundation (Ίδρυμα της Quiksilver )

Για χρόνια, η Quiksilver ασχολείται ενεργά με φιλανθρωπικές δραστηριότητες, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Quiksilver αναγνωρίζει την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της καλοσύνης. Θέλει το φιλανθρωπικό έργο της να έχει κοινωνικό αντίκτυπο και πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει αυτό συντονίζοντας την υποστήριξη άλλων οργανισμών και ατόμων. Το Ίδρυμα Boardriders δημιουργήθηκε για να φέρει όλα τα φιλανθρωπικά δώρα της Quiksilver κάτω από μια ομπρέλα.

Το Ίδρυμα Boardriders είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δεσμεύεται να ενισχύσει και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για τις κοινότητες διοικητικών στελεχών σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά, υγειονομικά και νεανικά προγράμματα.

Ποια η σύνδεση και η σχέση της Quiksilver με την Πόλη της Καλαμάτας.

Το τμήμα σχεδιασμού – παραγωγής της εταιρείας  έχει ήδη ετοιμάσει την συλλογή για την σεζόν άνοιξη καλοκαίρι 2020. Το σημείο όπου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι για όλα τα προϊόντα της σε απόχρωση λαδί ως περιγραφή του χρώματος στα καρτελάκια με τα στοιχεία του προϊόντος υπάρχει η λέξη KALAMATA.

 Για την πόλη μας έχει τεράστια σημασία μιας και σε όλο τον πλανήτη όσοι επιλέξουν προϊόντα σε απόχρωση λαδί θα δουν την αναγραφή της πόλης της Καλαμάτας ως περιγραφή του χρώματος που φυσικά βγαίνει από την ελιά και το λάδι, προϊόντα που χαρακτηρίζουν την πόλη μας.

Τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Καλαμάτας της Δημ. Βλαχονικολός & Σια ΙΚΕ ως επίσημοι αντιπρόσωποι και συνεργάτες της Quiksilver για την πόλη της Καλαμάτας αλλά και σε όλη την Ελλάδα μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων (www.athletix.gr & www.we-r.gr) θα έχουν διαθέσιμη για το καλοκαίρι του 2020  όλη την συλλογή με έμφαση στο λαδί (KALAMATA) χρώμα των προϊόντων της Quiksilver.

Στο Marketing plan των καταστημάτων COSMOS ήδη έχει συμπεριληφθεί εκδήλωση για το καλοκαίρι του 2020 όπου θα παρουσιαστεί όλη η συλλογή της Quiksilver με τα λαδί χρώματα και την φυσική παρουσία των υπευθύνων της εταιρείας.